Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود بر ضرورت هعمراهی رسانه‌ها با مدیران و مسوولان حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: مدیریت استرس در این شرایط، مهمتر از مدیریت کنترل کرونا است.

دکتر چمن به نقش رسانه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها باید در این شرایط سخت و دشوار رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بیش از هر زمان دیگری فرهنگ خود مراقبتی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا را در جامعه ترویج دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود افزود: با آگاهی دادن رسانه‌ها در خصوص راه‌های پیشگیری و خودمراقبتی به مردم می توان از شیوع بسیار بالای این ویروس جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه هر فرد مبتلا چنانچه موارد بهداشتی را رعایت نکند می‌تواند  دو تا چهار تن را مبتلا کند، تصریح کرد: رعایت اصول خودمراقبتی و آگاهی بخشی نقش مهمی در مقابله با این بحران دارد.

دکتر چمن با اشاره به اینکه مهمترین رکن اصلی کنترل و مقابله با بیماری های عفونی از جمله ویروس کرونا خودمراقبتی است، ادامه داد: این ویروس ۲ ماه است که از مبداء چین گسترش پیدا کرده که توجه ما در آن زمان معطوف به این کشور بود اما این ویروس در کشورهای دیگر هم شیوع پیدا کرده و با واسطه وارد کشور شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود، ادامه داد: ما در دهکده جهانی زندگی می کنیم و شیوع این ویروس امری اجتناب ناپذیر بود اما  باید از قبل برنامه ریزی و پیشگیری را در دستور کار خود قرار می دادیم که تا حدود زیادی در سطوح ملی و منطقه ای فعالیت ها را ازهمان ابتدا آغاز کردیم.

وی ابراز امیدواری کرد که این ویروس به مانند ویروس های مشابه ازجمله آنفلوآنزا، سیاه زخم، سارس و سل با بالا رفتن دما و گرم شدن هوا از بین برود.

وی با اشاره به شرایط آب و هوایی شاهرود تصریح کرد: شرایط آب و هوایی این شهرستان از لحاظ دمایی شبیه به شهر ووهان چین بوده و مستعد شیوع این ویروس است پس به ناچار باید آن را جدی گرفت و با رعایت نکات بهداشتی از فعالیت آن کاست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود، با بیان اینکه در این مرکز هیچ غربالگری و نمونه آزمایش تشخیص ویروس کرونا انجام نمی شود، افزود: نمونه های مشکوک به کرونا به تهران ارسال شده تا در نوبت قرار گرفته و نتیجه آن بعد از مدتی مشخص می شود.

دکترچمن تاکید کرد یکی از مهمترین اصل خود مراقبتی شست و شوی مکرر دست ها با صابون است، خاطر نشان کرد: اگر دست ها به نحو  صحیح دستکم در مدت زمان ۲۰ ثانیه شسته شود از انتقال ویروس جلوگیری می کند.

به گفته وی دست نزدن به چشم، بینی و دهان، رعایت فاصله تا یک متر از همدیگر، کنترل ترشحات تنفسی از دیگر عوامل خود مراقبتی است که با رعایت این نکات بسیار بعید است که از طریق دیگری فرد آلوده شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود ادامه داد: در موقع سرفه و عطسه از دستمال کاغذی یکبار مصرف و یا حتی از آستین لباس خود برای جلوگیری از پخش شدن ترشحات تنفسی استفاده شود و دستمال استفاده شده بلافاصله در سطل زباله انداخته شود.

وی مدیریت استرس را مهمتر از مدیریت کنترل کرونا خواند و گفت: استرس و نداشتن اعتماد به نفس موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و توان مقابله را کاهش می دهد.

دکتر چمن احتمال مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را ۲ درصد اعلام کرد و اظهار کرد: بر اساس آمار مرگ افراد مبتلا به این ویروس در افراد زیر ۴۰ سال کمتر از نیم درصد است.

به گفته وی بر اساس آمارهای موجود گروه های سنی بالای ۷۰ سال که دارای بیمار های قلبی و عروقی، آسم، دیابت، سرطان، نارسایی کلیوی و دارای نقص سیستم ایمنی هستند، با شدت بیشتری بیشتری درگیر این ویروس بوده و نیاز به مراقبت جدی تری دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود، تب، سرفه و تنگی نفس را از علایم بارز این بیماری خواند و افزود: ممکن است فرد مبتلا علایمی غیر اختصاصی از جمله خستگی،سردرد و ضعف عضلانی هم داشته باشند.

دکترچمن ادامه داد: ۸۰ درصد مبتلایان علایم را به صورت خفیف، ۱۴ درصد شدید و  چهار درصد بحرانی نشان می دهند که فقط ۲ درصد با مرگ همراه است.

وی گفت: در بیماری کرونا ۲ تا ۱۴ روز بعد از ابتلا علایم بالینی پدیدار شده و در صورت وخامت یک تا ۴۱ روز بعد بیمار فوت می‌کند.

به گفته وی راه انتقال این ویروس، انتشار قطرات ترشحات دهان و بینی به طور مستقیم به فرد دیگر  است.

دکتر چمن با بیان اینکه انتقال این ویروس بیشتر از دست های آلوده و تماس با چشم و بینی انجام می شود، ادامه داد: ماندگاری این ویروس در سطوح محیطی ممکن است تا چند روز باقی باشد.

وی با بیان اینکه استفاده از ماسک و دستکش برای افرادی که علایم ویروس را ندارند ضروری نیست، تاکید کرد: باید از ماسک ودستکش های موجود در بیمارستان ها برای بیماران و مراقبین استفاده شود.

این پزشک متخصص همچنین به شهروندان توصیه کرد از حضور در مجالس، مراسم ها و سمینارهای غیر ضروری اجتناب کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود  از مسوولان دستگاه های اجرایی خواست تا یک نفر را برای آموزش روش های پیشگیری و مقابله با این ویروس به معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی معرفی کنند تا آموزش های لازم را فرا گرفته و در اختیار دیگر همکاران خود قرار دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: علوم پزشکی شاهرود کروناویروس درمانی شاهرود رسانه ها دکتر چمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۴۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمد رحمتی امروز سه‌شنبه در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه که در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد با بیان اینکه دانشگاه با ۱۲ دانشکده، ۱۲ مرکز آموزشی و درمانی و هزار و ۵۴۰ عضو هیات علمی در قالب ۹۶ گروه آموزشی که شامل ۲۴ گروه بالینی و ۷۲ گروه علوم پایه است، به ۱۲ هزار دانشجو خدمت آموزشی ارایه می‌دهد، اظهار کرد: این آمار دانشگاه را به دومین دانشگاه بزرگ علوم پزشکی در سطح کشور تبدیل کرده است.

نیروی انسانی؛ مهمترین قوه بالنده هر سازمان

وی با اشاره به روند تغییر تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه، عنوان کرد: مهمترین قوه بالنده هر سازمان، نیروی انسانی است. تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از هزار و ۴۴۲ عضو در سال ۹۸ به ۱۵۴۰ عضو در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

وی افزود: طی فراخوان نوزدهم و بیستم جذب اعضای هیئت علمی نیز ۲۰۰ نفر دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد.

به گفته دکتر رحمتی، در دانشگاه‌های تیپ یک و پیشرو یا به بیان دیگر دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم، هرم متناسب مرتبه اعضای هیئت علمی هرمی است که مربی کمترین آمار و استاد بیشترین آمار را به خود اختصاص دهد.

وی در همین راستا افزود: تعداد مربی‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال ۱۴۰۲، ۱۹ نفر، استادیار ۷۰۱ نفر، دانشیار ۴۵۸ نفر و استاد ۳۶۲ نفر است که این رقم نسبت به سال ۹۸ رشد ۱۳۰ نفری داشته است.

معاون آموزشی دانشگاه ادامه داد: تعداد فراگیران دانشگاه در سال ۹۸، ۹ هزار و ۳۸۵ نفر بوده که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۱ هزار و ۹۲ نفر رسیده است.

وی رشد تعداد فراگیران را شمشیر دولبه‌ای دانست که در کنار فراهم کردن امکان ادامه تحصیل داوطلبان بیشتر، به دلیل توسعه نامتناسب زیرساخت‌ها، می‌تواند کیفیت آموزش را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

رحمتی با بیان اینکه ۵۶ درصد از دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع under graduate و ۴۴ درصد مشغول به تحصیل در مقطع post graduate هستند، بر ضرورت افزایش دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی (post graduate ) تاکید کرد.

معاون آموزشی دانشگاه علاوه بر توضیح در خصوص برنامه چهارساله معاونت آموزشی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴، گفت: در کنار برنامه‌هایی از جمله نیل به مرجعیت علمی، استقرار سیستم یکپارچه مدیریت اطلاعات آموزشی، توسعه کمی و کیفی آموزش مجازی و آموزش ترکیبی، استقرار نظام جامع مدیریت کیفیت گروه‌های آموزشی و توسعه برنامه‌های توان‌افزایی آموزشی مبتنی بر صلاحیت اساتید و ‌فراگیران، برنامه‌ طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی با مشارکت انجمن‌ها و مراکز آموزشی خارج از دانشگاه به عنوان برنامه دوازدهم و همسو با شعار امسال مقام معظم رهبری تعریف شده است.

رحمتی با اشاره به اهم اقدامات و دستاوردهای معاونت آموزشی، تصریح کرد: در راستای هوشمندسازی آموزش علوم پزشکی، انستیتو ملی آموزش مبتنی بر شبیه‌سازی و نرم‌افزارهای آموزشی در حوزه‌های مختلف دانشگاهی طراحی شد.

وی افزود: همچنین استقرار لاگ‌بوک‌های الکترونیک در تمام رشته‌های تخصصی و برنامه‌ریزی برای استقرار لاگ‌بوک‌های الکترونیک ویژه دانشجویان ارشد و PhD در مسیر استقرار سیستم‌ یکپارچه مدیریت اطلاعات آموزشی رقم خورد.

رحمتی اظهار کرد: تصویب برنامه راهبردی حوزه‌های تمایز دانشگاه در مرکز ملی تحقیقات راهبری علوم پزشکی و عقد تفاهم‌نامه با مرکز ملی تحقیقات راهبری جهت حمایت از فعالیت در ۱۴ حوزه اعم از بیماری‌های عفونی، چشم پزشکی، طب فیزیکی و توانبخشی، اندودانتیکس، اختلالات تولید مثل، پیوند کلیه، علوم تغذیه، چاقی و سندرم متابولیک و بیماری‌های تیروئید در راستای نیل به مرجعیت علمی کلید خورد.

معاون آموزشی دانشگاه، استقرار کامل برنامه‌ منتورینگ فراگیران دانشگاه، تداوم اجرای طرح ارتقای کیفیت کروه‌های آموزشی با ارزیابی بیش از ۸۰ گروه آموزشی در قالب این طرح و همگرایی علوم و همکاری‌های بین‌دانشگاهی و عقد تفاهم نامه همکاری مشترک با دانشگاه شهید بهشتی را از دیگر دستاوردهای دانشگاه دانست.

وی از برگزاری هزار و ۲۰۱ آزمون الکترونیک با حضور ۶۷ هزار و ۳۱۰ شرکت کننده، خبر داد و گفت: از این تعداد هزار و ۱۷۸ آزمون درون دانشگاهی با حضور ۵۶ هزار و ۳۸۳ داوطلب و ۲۳ آزمون کشوری با حضور ۱۰ هزار و ۹۲۷ داوطلب برگزار شد.

رحمتی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با کسب رتبه اول کشوری مدیریت و راهبری آموزشی در شانزدهمین دوره و رتبه اول کشوری ارزشیابی در هفدهمین دوره از جشنواره آموزشی شهید مطهری در بخش فرآیندهای آموزشی خوش درخشید.

معاون آموزشی دانشگاه در پایان تصریح کرد: کسب ۳ مدال طلا، ۴ مدال نقره، ۳ مدال برنز و ۷ دیپلم افتخار در پانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان توسط فراگیران دانشگاه، کسب رتبه‌های برتر در هشتمین جشنواره ملی ایثار و کسب رتبه‌های برتر در بخش پایان‌نامه‌های آموزشی در بیست‌وپنجمین همایش کشوری آموزش پزشکی از جمله افتخارات حوزه آموزشی دانشگاه است.

کد خبر 6100184

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • کسب رتبه دوم کشوری در هفدهمین جشنواره شهید مطهری
  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران