Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@05:41:18 GMT

نیازهایی که باید پیش از وقوع بحران، تامین شود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۴۱۶۲

نیازهایی که باید پیش از وقوع بحران، تامین شود

زنجان – ایرنا – زلزله کرمانشاه یک تلنگر بود تا مسئولان زنجانی به فکر وضعیت مدیریت بحران در این استان بیفتند و اقدام به برپایی مانورهای مستمر کنند تا به این طریق نیازهای استان پیش از وقوع بحران شناسایی شود.

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی بهداشتی و درمانی روز سه شنبه اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی با ظرفیت 25 تخت کرد، اقدامی که مشابه آن هفته گذشته از سوی شرکت آب و فاضلاب شهری با هدفی مشترک در یکی از مدارس استان با برگزاری مانور زلزله انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدون شک شرکت های خدماتی، دستگاه های امداد رسان و متولیان حوزه مدیریت بحران در زمان وقوع بلایای طبیعی بیشترین نقش را در کاهش آسیب ها و خسارت ها دارند و از هر نظر باید در آمادگی و تجهیز کامل به سر ببرند.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هم پس از پنج سال، اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در حاشیه این مانور به خبرنگار ایرنا گفت: بحرانی که رخ می دهد، 2 مرحله دارد، اقداماتی که بدون فاصله پس از بحران انجام می دهید و دسته دیگر هم اقداماتی که تا یک ساعت بعد هم زمان انجام آن را داریم.
پرویز قزلباش افزود: برای مدیریت بحران مجموعه ای از عوامل دخیل هستند اما دانشگاه علوم پزشکی در بخش سلامت و خدماتی که باید در حوزه درمان باید ارائه کند، مسئولیت دارد.
وی یادآورشد: بیمارستان های زنجان در این شرایط فعال هستند، همچون همیسه و در این شرایط بلافاصله نیروها آماده باش دریافت می کنند و تک تک وظایف برای آنها تعریف شده است و در زمان هایی هم مانورهایی برگزار تا آن هماهنگی حفظ شود.
قزلباش با بیان اینکه قسمت عمده تجهیزات ما که بیمارستان ها هستند و همین طور هم اورژانس همواره در حالت آماده باش به سر می برند، اظهار کرد: در شرایط بحران نیروهای کمکی هم فعال می شوند و یک فرماندهی واحدی شکل می گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: تا مرحله حاد و اورژانسی 24 تا 48 ساعته اول را رد کنیم بدنبال آن ستاد مدیریت بحران کشور وارد می شود و به راحتی از استان های همجوار کمک ها را بر اساس نیازی که وجود دارد، دریافت می کند.
وی خاطر نشان کرد: هدف از این مانور که برپایی بیمارستان 25 تخت خوابی است و پیش بینی شده در زمان وقوع بحران بتوان از آن استفاده کرد.
این بیمارستان یک مرکز درمانی کامل است در حد مدیریت و سرویس دادن به افراد درگیر بحران است که در مراحل اولیه بحران باید برپا شود.
این بیمارستان حدود پنج سال بود که برپا نشده بود و این نخستین بار پس از این مدت است که برپا می شود تا ما متوجه نواقص کار خودمان بشویم و اگر تجهیزات اضافه نیاز دارد تکمیل کنیم.
مجموع امکاناتی که داریم خوب است اما باید به روز رسانی شود چون این تجهیزات برای هشت تا 9 سال قبل بوده و بازنگری و به روز رسانی و تکمیل آن ضروری است.
از این بیمارستان صحرایی که در محوطه پشتی بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان برپا شده بود نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان هم بازدید کرد.
بیمارستان های صحرائی، چادرهای بادی و سبکی محسوب می شوند که در سریعترین زمان ممکن برپا و تجهیز می شوند و بیشتر آنها به اتاق جراحی، عمل سرپایی، بستری و ارتوپدی و خدمات درمانی مورد نیاز ابتدایی برای مواقع بحرانی مجهز هستند.
سازه این چادرها از تعدادی ستون بادی بسته تشکیل گردیده که با استفاده از یک دستگاه کمپرسور یا دمنده ساده دستی ، باد با فشار معادل 20کیلو پاسکال به درون آنها دمیده شده و همزمان با برپا شدن ستونها پوشش چادر نیز که از نوعی پارچه مخصوص ضد آب و بدون تنفس و ایستا در برابر آتش ساخته شده بسرعت بر روی پایه ها گسترده بگونه ای که چادر در کوتاهترین زمان ممکن و حدود 7 دقیقه برپا می شود.
3001/8068
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار: اسماعیل جهانبخش

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از صدور هشدار زرد هواشناسی برای چهار روز آینده در این استان خبر داد و گفت: شهروندان از حضور در ارتفاعات و حاشیه رودها بپرهیزند.  

به گزارش مشرق، با اعلام استانداری تهران، حامد یزدی مهر، بعدازظهر یکشنبه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر وقوع فعالیت متناوب سامانه بارشی و وزش باد شدید از ظهر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: در مدت مذکور، وقوع مخاطراتی نظیر بارش باران، رگبار و رعد و برق برای همه استان تهران به ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات پیش‌بینی شده است.

یزدی مهر در مورد لغزندگی جاده‌ها، آب گرفتگی بعضی معابر و اختلال در ترددها، به ویژه در نیمه شمالی استان هشدار داد و گفت: احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد لذا از همه مردم استان تهران و گردشگران احتمالی می‌خواهیم ضمن عدم توقف در بستر مسیل‌ها از حاشیه رودخانه فاصله بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در رابطه با وقوع مه و محدودیت دید در گردنه‌های کوهستانی نیز هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار زرد صادر شده، امکان لغزش سنگ و ریزش بهمن در ارتفاعات بالادست دور از انتظار نیست لذا از همه عزیزانی که قصد تردد در مناطق کوهستانی را دارند می‌خواهیم در صورت عدم ضرورت از تردد در این محورها خودداری کنند.

وی توصیه اکید کرد که از فعالیت‌های کوه نوردی به ویژه صعود به ارتفاعات بالادست در مدت مذکور خودداری شود و با توجه به احتمال وقوع باد شدید در مدت یاد شده در نیمه جنوبی، غربی و ارتفاعات شرقی در فعالیت‌های عمرانی احتیاط و از تردد کنار سازه‌های نیمه‌کاره پرهیز شود.

یزدی مهر بر ضرورت استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و پاک سازی دهانه پل‌ها لایروبی کانال‌ها و نهرها و آماده سازی و راه اندازی سامانه‌های ضد تگرگ و سایر تجهیزات برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید و عنوان کرد: به همه بهره‌برداران و پیمانکاران عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری توصیه می‌شود تمهیدات لازم را در مورد هشدار صادر شده بیاندیشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از ابلاغ هشدار زرد صادر شده توسط هواشناسی به همه دستگاه‌های اجرایی و امدادی عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد و گفت: با توجه به هشدار ابلاغی، مدیریت بحران تا پایان فعالیت سامانه‌های مذکور در آماده باش خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ارتقای تخت‌های بیمارستانی هرمزگان در دستور کار دولت
  • بازدید رئیس کل دادگستری البرز از بیمارستان امام کرج
  • کمالشهر صاحب بیمارستان جدید می‌شود
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • وقوع حادثه رانندگی در قطب صنعتی شهرکرد با یک جان باخته و سه مصدوم
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • مصدومیت ۱۰ نفر در واژگونی یک دستگاه مینی‌بوس در آستانه اشرفیه
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها